top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Jubileumsforestilling 1974 - 2024 

50 år med yrende kulturliv i Maridalen skal nå markeres. Vi har gleden av å presentere noe kjent og kjært - og helt nytt på en gang. Velkommen til:

 

Svartedauen

en lys komedie om en mørk periode

 

Svartedauen er det mest spilte, mest sette og mest omtalte av alle forestillinger som er satt opp av Maridalsspillet, og det er ikke uten grunn. Manuset har en god dramaturgi, det spiller på klassiske grep om det gode mot det onde, og det vekker sterke følelser i oss.

 

Med utgangspunkt i fortellingen til Carl Fredrik Engelstad, norsk historie, lokale forhold og løgn og bedrag, fortelles nå historien om Svartedauen i Maridalen på en ny måte, med mer musikk, mer humor og mer galskap enn noensinne.

 

Norge har vært plaget av sult, sykdom og sviktende avlinger. Noen somre har vært for varme. Andre har vært for kalde. Nød og elendighet har hersket, men endelig går det mot lysere tider. Endelig går det mot året da alt skal snu. Endelig skal lykken smile. I fredfulle Maridalen, det lille paradiset i utkanten av Oslo, lever bøndene med nyvunnet håp om fremtiden i det vi entrer året 1349.

 

Men det viser seg å ikke bli helt som bøndene hadde tenkt seg. 

For selv om avlingen er bedre i år enn i fjor, blir de holdt nede av høye skatter, dyre tjenester og lite frihet. Hos bonden Dagny tar tålmodigheten slutt og hun bestemmer seg for å heve stemmen mot overmakta. Det må jo selvfølgelig gå galt.

 

Forestillingen spekkes med musikk, kampvilje, kjærlighet og glede.
Og litt pest og elendighet.

Det er Mari Mehus og Henrik Bøe Larsen som står ansvarlige for tilretteleggelsen av manus og som har regi på jubileumsforestillingen i 2024. Mari og Henrik har jobbet sammen i mange oppsetninger i årenes løp, og dette blir deres 14. historiske spill hvor de deler registolen.

 

Med dette ønsker vi velkommen til Svartedauen - en lys komedie om en mørk periode.

 

Klikk her for å bestille billetter

 

Vil du være med på scenen?

Om du ønsker å melde deg på som frivillig skuespiller, fyller du ut dette påmeldingsskjemaet:

https://forms.gle/kZuf1eSNQNWkw3vX8

 

Når du melder deg på via påmeldingsskjemaet vil du få invitasjon til å delta på våre uforpliktende workshoper for skuespillere, som avholdes på forsommeren (25. mai og 8. juni). Som aktør i Maridalsspillet kan du bli med i den interne facebook-gruppa for aktører og stab: https://fb.me/g/p_jqtPnt8hTaqjikP3/aE9UCy2p

 

Vil du bidra bak scenen?

Ønsker du å bidra med kakebaking, snekring, lage rekvisitter, sy kostymer eller teknisk opprigg? Enhver teateroppsetning trenger mange superhelter også bak scenen, og du trenger ingen erfaring for å melde din interesse. Send e-post til post@maridalsspillet.no og fortell hva du kan tenke deg å bidra med. Som bidragsyter i Maridalsspillet kan du bli med i den interne facebookgruppa for aktører og stab: https://fb.me/g/p_jqtPnt8hTaqjikP3/aE9UCy2p


 

Om arbeidsprosessen

Hovedfokuset er å skape et fruktbart samarbeid mellom profesjonelle bidragsytere og frivillige aktører, slik at vi sammen kan lage en magisk publikumsopplevelse. «Trivsel først, deretter teaterfaget» er Mehus´ motto når hun går inn som kunstnerisk leder, fordi hun er bevisst på at trivsel må til i alle ledd for å lede en stor gjeng frivillige og få dem til å samles om historien som skal fortelles. Vi sprenger sjangergrenser med total omskrivning fra tragedie til komedie i år, og det blir sikkert mye prøving og feiling i prosessen med å lage forestillingen, men det blir garantert masse moro, lek og latter også.

 

Fakta

Arbeidstittel: Svartedauen - en lys komedie om en mørk periode. 

Spilledatoer: 12. - 17. august

Anbefalt aldersgrense: 8 år, ifølge med voksne

 

Originalmanus: Carl Fr. Engelstad

Kunstnerisk leder og regissør: Mari Mehus 

Manus og regissør: Henrik Bøe Larsen

bottom of page